Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، میانه خردادماه ۱۴۰۱ رییس سازمان سنجش آموزش کشور از حذف پرسش‌های درس‌های عمومی، از جمله زبان و ادبیات فارسی از کنکور سال آینده خبر داد که تا کنون واکنش بسیاری از نویسنده‌ها، داستان‌نویسان،، شعرا و ادبیان را به دنبال داشته است. علی دارابی ـ معاون میراث فرهنگی و قائم مقام وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ـ که متولی حفظ و نگهداری از میراث ناملموس و فرهنگی ایران نیز است، همسو با این جریان، به این حذف واکنش نشان داده و آن را در نقض قانون اساسی دانسته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: 

واکنش علی نصیریان به حذف ادبیات از کنکور

دارابی در متنی که با ضمیمه تصاویری از نسخ خطی و تاریخی زبان و ادبیات فارسی منتشر کرده، چنین نوشته است: «در خبرها آمده بود که برای کنکور سراسری ۱۴۰۲ دروس عمومی از جمله ادبیات و زبان فارسی حذف خواهد شد!؟

اصل ۱۵ قانون اساسی تصریح دارد که زبان و خط رسمی و مشترک مردم ایران، فارسی است. روز ۲۷ شهریور را در تقویم رسمی کشور «روز شهریار» و «روز زبان فارسی» ثبت کرده‌ایم. جای بسی تعجب از متولیان سازمان سنجش که این خطای راهبردی را بدون مشورت با اعاظم و بزرگان حوزه زبان و ادبیات فارسی مرتکب شده‌اند و تاسف‌بارتر آن‌که از نهادهای رسمی و غیردولتی نیز صدای اعتراضی بلند نشده است!؟

زبان فارسی از گذشته در میان اقوام متعدد ایرانی نقش رابط و همزه وصل را ایفا کرده است. ایران کشوری با گویش‌های مختلف [است]؛ گیلکی، ترکی، بلوچی، لری، کردی، ترکمن، تاتی، ارمنی، آشوری و ...

ایران، افغانستان، تاجیکستان سه کشوری هستند که زبان رسمی آن‌ها فارسی است، حتی فراتر از این سه کشور در بخش‌هایی از ازبکستان و چین.

زبان فارسی که امروزه با آن تکلم می‌کنیم از قرن سوم هجری، زبانِ کتابت شده است. از هزار و صد سال پیش بسیاری از آثار، سروده‌ها، کتب و مقالات به زبان فارسی در سراسر دنیا در کتابخانه‌ها، دانشگاه‌ها قرار دارد.

دکتر حسن انوری، استاد برجسته زبان و ادبیات فارسی در بیان اهمیت و ویژگی‌های زبان فارسی افزون بر نکات پیش گفته، تصریح دارد که «زبان فارسی قبل از فرانسوی و انگلیسی، زبان بین‌المللی بوده است. از هندوستان تا جنوب شرقی اروپا و از آنجا تا امپراطوری عثمانی.»

شاهکارهای جهانی، چون شاهنامه فردوسی، دیوان کبیر مولانا، کلیات سعدی، دیوان حافظ و ... همه به زبان فارسی سروده شده است. از میان شش هزار زبان رایج در دنیا چند زبان قادر بوده است چنین شاهکارهایی خلق کند؟

زبان و ادبیات فارسی، زبان هویتی و میراثی ما است. باید هر میزان می‌توانیم در حفظ، اشاعه، ترویج و اهمیت دادن آن همه تلاش کنیم. اصلاح تصمیم نادرست سازمان سنجش در حذف درس زبان و ادبیات فارسی از کنکور سال آینده، نخستین گام است.

فرهنگستان زبان و ادب فارسی برای مطالبه این امر باید پیشگام باشد.»

کد خبر 690507 منبع: ایسنا برچسب‌ها وزارت میراث فرهنگی و گردشگری كتاب درسى ادبیات مدرسه و مدارس کنکور

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: وزارت میراث فرهنگی و گردشگری ادبیات مدرسه و مدارس کنکور زبان و ادبیات فارسی میراث فرهنگی زبان فارسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۹۰۶۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهردار بجنورد دبیر ملی شهر گلیم شد

مدیرکل میراث فرهنگی خراسان شمالی شهردار بجنورد را به عنوان دبیر ملی شهر گلیم معرفی کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان شمالی، علی مستوفیان امروز_ پنجشنبه بیستم اردیبهشت_ در دیداری با شهردار بجنورد، سید محمد علی کشمیری را به مدت دو سال به عنوان دبیر ملی شهر گلیم بجنورد معرفی کرد.

وی افزود: این اقدام در جهت ترویج فرهنگ و معرفی هویت شهر در سطح جهان و تلاش بر برندسازی بجنورد مؤثر خواهد بود و امیدواریم بتوانیم در تعاملات بین سازمانی، شاهد معرفی بجنورد و جهانی کردن نام شهرمان و ثبت آن در یونسکو باشیم.

مدیرکل میراث فرهنگی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: قرار است بجنورد شهریور میزبان ارزیابان یونسکو باشد و از این فرصت درجهت معرفی سفره کردی و شهر ملی گلیم در مسیر جهانی شدن بهره ببریم.

وی یادآوری کرد: مدیریت شهری به واسطه گستردگی وظایفش و نقشی که در موضوعات فرهنگی دارد، بهترین ظرفیت را در اختیار ما قرار می‌دهد تا طی هماهنگی بین سازمانی بتوانیم درجهت رشد و توسعه پایدار شهری گام برداریم.

محمد علی کشمیری، شهردار بجنورد نیز در این دیدار ضمن قدردانی از توجه سازمان میراث به مدیریت شهری و اقدامات در معرفی هویت شهر گفت: جهانی شدن می‌تواند ثمرات مثبتی را متوجه شهر و استان کند که ساده‌ترین شکل آن، توسعه اقتصادی منطقه خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: اقدامات فرهنگی اجتماعی شهرداری با پیوست مشارکت مردم و تلاش بر معرفی صنایع دستی و سوغات شهر درجهت معرفی جاذبه‌های تاریخی فرهنگی اجرا خواهد شد و شهرداری تمام قد در جهت حفظ و نگهداری از میراث ماندگار و معرفی آن به جهان تلاش خواهد کرد.

کد خبر 752027

دیگر خبرها

  • از ایران تا ازبکستان و تاجیکستان با شاعران پارسی زبان در نمایشگاه کتاب
  • نماهنگ یاس بهشتی به ۲ زبان فارسی و انگلیسی در شیراز رونمایی شد
  • شهردار بجنورد دبیر ملی شهر گلیم شد
  • غزه؛ محور مقاومت در ادبیات فارسی
  • کشف محققان با کمک هوش مصنوعی: زبان نهنگ عنبر احتمالاً همانند انسان «الفبایی» است
  • تتوی فارسی لورنتزو پلگرینی، سوژه اینستاگرام لیگ اروپا؛ به خودت ایمان داشته باش / عکس
  • آیین پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی برگزار می‌شود
  • بیش از هزار واژه پرکاربرد زبان بلغاری ریشه و اصالت فارسی دارند
  • معرفی زبان رسمی جدید در لهستان
  • ۳۶ هزار میلیارد تومان بودجه برای نهادهای تبلیغاتی و فرهنگی و اسلامی /۲۰۰ میلیارد تومان هزینه شروع مجلس جدید/خرج سفرهای استانی رئیسی چقدر شد؟